Благо 

Ассоциация христианских медсестер и волонтеров "Благо"

Главная задача Ассоциации - научить христианских медсестер и волонтеров ведению здорового образа жизни, профилактике заболеваний, заботе о людях с психологическими и психосоматическими проблемами, детей и инвалидов а также палиативной помощи.


Приветствую Вас Гость • Регистрация • Вход
Мобильная версия | 08:24, Суббота, 18.5.2024
ru uk en
Главная » 2017 » Январь » 5 » ПЕРША ЄВРОПЕЙСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ ХРИСТИЯНСЬКИХ МЕДСЕСТЕР У НІМЕЧЧИНІ
07:01
ПЕРША ЄВРОПЕЙСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ ХРИСТИЯНСЬКИХ МЕДСЕСТЕР У НІМЕЧЧИНІ

ПЕРША ЄВРОПЕЙСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ ХРИСТИЯНСЬКИХ МЕДСЕСТЕР У НІМЕЧЧИНІ

Делегація Української Асоціації християнських медсестер і волонтерів “Благо” узяла участь у Першій Європейській конференції християнських медсестер, яка відбулася у німецькому містечку Нойштадт 21-24 листопада 2016 р. У складі делегації були активні учасники проекту «Берег надії», що вже майже рік впроваджується регіональними організаціями Української Асоціації християнських медсестер і волонтерів “Благо” у м. Києві і Ірпінському районі Київської області та у містах Запоріжжя і Дніпро – Раїса Бомба і Ольга Клименко з смт. Коцюбинське, Юлія Степаненко  з Запоріжжя, Памела Д’Андре – голова наглядової ради Асоціації “Благо”, координатор по Україні Міжнародної організації християнських медсестер "Faith Community Nursing", і Анатолій Царенко, виконавчий директор Української Асоціації християнських медсестер і волонтерів “Благо”, кандидат медичних наук, доцент кафедри паліативної та хоспісної медицини Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика. У Конференції також взяли участь представники Великобританії, Нідерландів, Німеччини, Фінляндії та США. Впродовж 4 днів на Конференції були оприлюднені та обговорені наукові доповіді і досвід діяльності в рамках Міжнародного Руху християнських медсестер у країнах Європи та США. Наша делегація успішно представила досвід роботи Асоціації “Благо”, що викликало значний інтерес в учасників Конференції. Були досягнуті домовленості про подальшу співпрацю у підготовці християнських медсестер і волонтерів в Україні.

Християнська медсестра – це унікальне поєднання середньої медичної освіти та знань і навичок соціального працівника, а також глибоких переконань і знань християнського вчення, молитв і Біблії, які вона застосовує для комплексної/холістичної допомоги тяжкохворим і паліативним пацієнтам, особам похилого віку та інвалідам як вдома, так і в стаціонарних лікувально-профілактичних закладах, для роботи з дітьми, проблемними сім’ями, особами з алкогольною і наркотичною залежністю, соціально-дезадаптованим громадянам. Історія Руху християнських медсестер почалася у 1984 році. Його засновником був лютеранський пастор з США Гренджер Вестберг. Сьогодні Рух християнських медсестер грунтується на міжконфесійних засадах. У багатьох країнах Європи та США християнські медсестри визнані як окрема професія, і їх підготовка здійснюється в університетах, про що йшла мова у доповідях представників з  Нідерландів, Фінляндії та США.

Українська Асоціація християнських медсестер і волонтерів “Благо” приєдналася до Міжнародного Руху християнських медсестер у 2014 році завдяки зусиллям і підтримці Памели Д’Андре. Також хочу висловити велику вдячність засновнику та голові «Центру реабілітації та соціальної допомоги «Логос», голові Правління Української Асоціації християнських медсестер і волонтерів “Благо” протоієрею отцю Миколі за всебічну підтримку і участь в організації Християнського служіння в Україні, завідуючій кафедрою філософії доктору філософських наук, професору С.В. Пустовіт та завідуючому кафедрою педагогіки, психології, медичного та фармацевтичного права Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика доктору медичних наук, професору В.В.Краснову за активну участь у проведенні тренінгів і семінарів для християнських медсестер і волонтерів в Україні. Саме  християнські медсестри і волонтери повинні відігравати ключову роль у наданні медичної, психологічної і соціальної допомоги та духовному супроводу уразливих груп населення.

Закликаю усіх небайдужих і милосердних християн залучатися до християнського служіння ближньому у ці важкі для України часи.

Закликаю благодійників підтримати нужденних та надати спонсорську допомогу мобільним групам християнського служіння.

 Слава Богові, ми не самотні у своїх  починаннях! Блага справа знаходить своє відлуння в серцях багатьох людей як в Україні, так і закордоном! І підтвердженням цього є наш проект «Берег надії».

«Дбайте кожен не тільки про себе, а також і про іншого» (Филип., 2, 4). 

Запрошую усіх до співпраці та християнського служіння! На славу Господа нашого, Ісуса Христа! На благо наших ближніх, нужденних і немічних, які потребують нашої допомоги і підтримки!

 

Анатолій Царенко, виконавчий директор Української Асоціації християнських медсестер і волонтерів “Благо”

Просмотров: 3294 | Добавил: melnikoff | Теги: ПЕРША ЄВРОПЕЙСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ ХРИСТ | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа