Благо 

Ассоциация христианских медсестер и волонтеров "Благо"

Главная задача Ассоциации - научить христианских медсестер и волонтеров ведению здорового образа жизни, профилактике заболеваний, заботе о людях с психологическими и психосоматическими проблемами, детей и инвалидов а также палиативной помощи.


Приветствую Вас Гость • Регистрация • Вход
Мобильная версия | 00:49, Суббота, 20.4.2024
ru uk en
Главная » 2018 » Декабрь » 13 » Гуманітарна допомога наркологічному диспансеру
18:27
Гуманітарна допомога наркологічному диспансеру
Гуманітарна допомога наркологічному диспансеру

Коли людина обирає допомогаючу професію, вона очікує змінити цей світ на краще, відчувати те дивне почуття радості і піднесення через врятоване життя. Якою, в цьому плані, є така галузь медицини, як наркологія? Зі 100 людей, у кращому випадку 3-5 зможуть підтримувати тверезість більше 3-х років. Хтось не зможе і 10 днів. Чи прийдуть ці троє до свого лікаря-нарколога з квітами, фотографіями дітей, які народилися завдяки тому, що у найважчі часи той врятував життя? Добре, якщо так. А що робитимуть інші 95%? Хворіти на страшну хронічну хворобу – алкогольну залежність. Однією з характерних симптомів цієї хвороби на першій стадії є заперечення – «Я – не алкоголік». Але що означає цей термін у підручнику для лікарів? Це – нервовість, постійне невдоволення, агресія, погрози, зриви у запої, це – справжнє горе для сім’ї і втрати для суспільства. І це робить не людина, це робить хвороба з людиною. І нарколог – перший, хто має все це прийняти на себе, але разом з цим має проявити майстерність та професіоналізм. Тому що крім цього заперечення – «Я – не алкоголік» – ще можуть бути набряк мозку, алкогольна епілепсія, синдром Корсакова та багато інших симптомів і проявів, які становлять пряму загрозу для життя пацієнта. Кожен день, вдень та вночі. Треба мати величезні внутрішні духовні ресурси, щоб не "згоріти", не нести ці проблеми і негаразди додому.

Лікарі нашого Черкаського обласного наркологічного диспансеру саме такі люди. Приміром, Віра Василівна Мицканюк близько 30 років працює в наркології. Я не знаю нічого про їхню віру, це – їх особиста справа, але знаю їхні справи, кожен день, із року в рік, не зважаючи ні на що. Один Господь знає, скільки життів вони врятували, а Він точно знає, бо Сам казав, що прийшов на Землю для грішників, заради них, тих, хто збився з правильного шляху.

Сьогодні ми, Черкаська обласна організація ГО «Асоціація християнських медсестер і волонтерів "Благо"» та Служба медичного капеланства Черкаської єпархії УПЦ КП, передали для відділення інтенсивної терапії Черкаського обласного наркологічного диспансеру велику партію гуманітарної допомоги. Системи, візки, калоприймачі, катетери, медичні матраси та багато іншого. Саме у це відділення швидка привозить людей у стані гострої алкогольної інтоксикації, і саме тут іде боротьба за їхнє життя. Також з головним лікарем Анатолієм Борозенцем ми підписали великий меморандум про співпрацю між нашим кризовим центром "Покрова" та лікарнею. Як би не було важко працювати у сьогоднішніх умовах, кожна людина повинна мати шанс на життя. Разом з лікарями ми священнослужителі та члени громадських організацій, незважаючи на стигматизацію у суспільстві, самотність, ізоляцію, повинні дати цим людям ще один шанс на життя. Якщо цих шансів має бути надано 100, значить 100, тому що це – життя людини, це – її душа – найцінніше, що тільки може бути на Землі.

Висловлюємо щиру вдячність Голові правління ГО «Асоціація християнських медсестер і волонтерів "Благо"» протоієрею УПЦ КП отцю Миколаю (Ільницькому) та Голові наглядової ради ГО «Асоціація християнських медсестер і волонтерів "Благо"», члену Міжнародної Ради Християнських медсестер (США) Памелі Дандре за надану гуманітарну допомогу. Завдяки цьому та прекрасним семінарам, що регулярно проводить Асоціація «Благо», і на яких ми оволодіваємо навиками християнського служіння, ми маємо можливість в ім’я Господа допомагати нужденним, немічним і хворим.

Голова Черкаської обласної
організації ГО «Асоціація християнських
медсестер і волонтерів "Благо"»,
протоієрей УПЦ КП отець Ігор (Лєсов)





На фото – передача гуманітарної допомоги для відділення інтенсивної терапії Черкаського обласного наркологічного диспансеру
Просмотров: 1129 | Добавил: rogach3 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа